Go Back
krumplisaláta rukolával és kapribogyóval

Krumplisaláta rukolával és kapribogyóval

A hagyományos krumplisaláta kicsit másképp! Az alábbi recept alapján, dobd fel hozzáillő savakkal és ízekkel!
Előkészítés 10 minutes
Főzés/sütés 20 minutes
elkészítés 30 minutes
Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora
kategória diétás, gluténmentes, laktózmentes, vegán, vegetáriánus
Adag 4
Calories 375 kcal

hozzávalók
  

  • 10-12 közepes krumpli (nem szétfővő fajta)
  • 1 doboz rukola (borsmustár) 125 dkg
  • 2 lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5-5 szem zöld és fekete olajbogyó
  • 2-3 evőkanál sherryecet
  • 2 teáskanál kapribogyó (sós lében eltett)
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

elkészítés
 

  • A burgonyát héjában fogjuk megfőzni, ezért alaposan mossuk meg. Kb. 20 percig főzzük vagy amíg puha nem lesz. Ha megfőtt, hideg vízben hűtsük le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockákra.
  • Mossuk meg a rukolát és csepegtessük le. A szárait csipkedjük le és a leveleit vágjuk csíkokra. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk karikákra. Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk félbe. Ha magozott olajbogyót vásároltál, akkor magozd ki és az összes hozzávalót tegyük egy tálba.
  • A mustárt, az olajat, a sót, borsot tegyük egy kisebb tálba és keverjük el a sherry ecettel, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a kapribogyó levéből. Habverővel alaposan keverjük össze. Ha besűrűsödött, öntsük a salátára és óvatosan keverjük össze úgy, hogy a krumpli ne törjön össze.
  • Azonnal is tálalhatjuk, de ez a saláta úgy a legfinomabb, ha egy 30 percre berakjuk a hűtőbe és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, ízesíthetjük még sherry ecettel. Kapribogyóval a tetején díszítjük.