A burgonyát héjában fogjuk megfőzni, ezért alaposan mossuk meg. Kb. 20 percig főzzük vagy amíg puha nem lesz. Ha megfőtt, hideg vízben hűtsük le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockákra.
Mossuk meg a rukolát és csepegtessük le. A szárait csipkedjük le és a leveleit vágjuk csíkokra. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk karikákra. Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk félbe. Ha magozott olajbogyót vásároltál, akkor magozd ki és az összes hozzávalót tegyük egy tálba.
A mustárt, az olajat, a sót, borsot tegyük egy kisebb tálba és keverjük el a sherry ecettel, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a kapribogyó levéből. Habverővel alaposan keverjük össze. Ha besűrűsödött, öntsük a salátára és óvatosan keverjük össze úgy, hogy a krumpli ne törjön össze.
Azonnal is tálalhatjuk, de ez a saláta úgy a legfinomabb, ha egy 30 percre berakjuk a hűtőbe és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, ízesíthetjük még sherry ecettel. Kapribogyóval a tetején díszítjük.