fbpx

Krumplisaláta rukolával és kapribogyóval

A krumplisaláta az egyik kedvenc salátám, amivel gyakran dobom fel a panírozott vagy sült húsokat. De van, amikor önmagában, egyszerűen csak pirítóssal eszem uzsonnára vagy vacsorára.

Legutóbbi alkalommal megmaradt néhány összetevő egy korábban elkészített salátából, gondoltam felhasználom őket. Így született meg a krumplisaláta rukolával és kapribogyóval. Na de ennyire azért nem egyszerű, mert természetesen nem lehet mindenféle zöldséget összedobálni egy salátában, nem minden megy mindenhez. Ahhoz, hogy tökéletes ízkavalkádot kapjuk, fontos tudni, hogy melyik zöldségnek vagy gyümölcsnek mi hozza ki az ízét a legjobban.

Ahogy azt az orosz saláta receptemben is említettem, a krumplis salátákhoz tökéletesen illik egy kis sós, savanykás íz, ezért ebben is használok kapribogyót, valamint egy kis sherryecetet (helyettesíthető almaecettel is).

TIPP: Mivel a legtöbb zöldsaláta csak néhány napig áll el, így ha megmarad saláta összetevőd, a honlapom jobb oldalán hozzávalók szerint is válogathatsz receptjeim közül.

krumplisaláta rukolával és kapribogyóval

Krumplisaláta rukolával és kapribogyóval

A hagyományos krumplisaláta kicsit másképp! Az alábbi recept alapján, dobd fel hozzáillő savakkal és ízekkel!
Előkészítés 10 minutes
Főzés/sütés 20 minutes
elkészítés 30 minutes
Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora
kategória diétás, gluténmentes, laktózmentes, vegán, vegetáriánus
Adag 4
Calories 375 kcal

hozzávalók
  

  • 10-12 közepes krumpli (nem szétfővő fajta)
  • 1 doboz rukola (borsmustár) 125 dkg
  • 2 lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5-5 szem zöld és fekete olajbogyó
  • 2-3 evőkanál sherryecet
  • 2 teáskanál kapribogyó (sós lében eltett)
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

elkészítés
 

  • A burgonyát héjában fogjuk megfőzni, ezért alaposan mossuk meg. Kb. 20 percig főzzük vagy amíg puha nem lesz. Ha megfőtt, hideg vízben hűtsük le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockákra.
  • Mossuk meg a rukolát és csepegtessük le. A szárait csipkedjük le és a leveleit vágjuk csíkokra. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk karikákra. Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk félbe. Ha magozott olajbogyót vásároltál, akkor magozd ki és az összes hozzávalót tegyük egy tálba.
  • A mustárt, az olajat, a sót, borsot tegyük egy kisebb tálba és keverjük el a sherry ecettel, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a kapribogyó levéből. Habverővel alaposan keverjük össze. Ha besűrűsödött, öntsük a salátára és óvatosan keverjük össze úgy, hogy a krumpli ne törjön össze.
  • Azonnal is tálalhatjuk, de ez a saláta úgy a legfinomabb, ha egy 30 percre berakjuk a hűtőbe és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, ízesíthetjük még sherry ecettel. Kapribogyóval a tetején díszítjük.

Szólj hozzá!

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ÉRTESÜLNI SZERETNÉK A LEGÚJABB RECEPTEKRŐL!

Sikeresen feliratkoztál!

Hiba történt a kérés elküldése közben. Kérlek próbáld újra!

A HIVE-ON az ezen az űrlapon megadott információkat arra használja fel, hogy kapcsolatba léphessen Önnel, és hogy tartalmi frissítéseket biztosítson.